Wednesday, April 20, 2011

triple in a day (!)

Assalamualaikum & salam 1 malaysia :)


semalam gila sdey xdapt on9 tao..2,3 kali asek buka tutup laptop tapi..
kecewa!! ntah laa nape streamyx line kat area cherras tmpat ak duk ni cm gilaaaa sgt laa en cmpy xleyh nk access internet tapi dia tulis connected!! pergh! saket ati btoi la~


xpe2,,yg pnting sabor je lew~
haha,,mgkin nk suh ak study laa kot,almaklumlaa test dh r bersusun2 mcm ape jew..
rase2 nye kalo nk suh test2 tu smua beratur bley kot nmpak cm line yg nk bli tiket wyg kat mid valley..ouh mengarut laa pulak -.-"


semalam adelah hari yg plg hectic bn chaos bg ak..dh laa semester kali ni mmg xtaw laa ak nk describe cemane en,yg pasti mmg pack gilew2 r..ak rase kalo trus cmni mesti ramai budak pharmacy kelas ak ley dapat internal stress dat can lead to SCHIZOPHRENIA(!) takowtnyeww~~



PAGI

mood seronok hoyeah2 n xlupa juga study cmpy tingtong :)



TGAHARI



nk gerak g kelas pukul 2 ni..mak aihhh beratur tggu bus bawah terik mentari tu lbey stgah jam tao tak? mcm nk pitam je ak rase...ha bus pun dh cmpy~~ ak dgar laa org cm jerit2 name member ak "pika! pika! pika!" ak rase cm semak lak en bunyi tuh ak pum toleh r belakang..sekali aduii housemate ak tgah papah roomate dia pengsan! apelagi gelabah laa ak g tolak pika tuh..dhtu bawak gak laa member ak nek bus n sejurus jew cmpy kolej terus g klinik kolej ak n mintak stretcher tapi dorg bg wheelchair lak(?) apelaa~ dh doctor treat baru laa member ak tuh sedar,,dia xley kne panas sgt..mcm2 btul laa..fuuhh lega ak :)



MALAM


seronok study *wahh* kagum ni seronok study tuh yg patot selalu ak rase :)
suddenly,,eh eh eh nape ni?? roomate ak lak,si mira ni ha kne asthma attack..dia mmg asma,,so kitorg pun cri laa inhaler dia..



shud : eh,mira mane inhaler ko??

mira : *dgn semputnye* dlm beggg...

syue : laa,,expired pulak nih!!


lalu berlari2 ak mendapatkan tong2 ubat si mira ni mmg berkoyan2 ubatnyew~~
tapi punyalaa payah ak n shud nk cri ubat yg dia perlu..


tapi mira cm makin teruk jewww...ak dh mula cuak kebebeyh..alamak2..dia kata dia kejang kaki tangan,,mmg dh sjuk pum tgn n kaki dia..n her hand was shaking like helll,,cuak ak tgok worrr..
ak xde lak experience dia kne attack smpai cmtuh! ak n shud tros gelabah cri warden tapi lmbat sgt action dorg ni?(!) ak rase cm nk sue je MASTERSKILL!
Kalo ape2 jadi kat kawan ak ni cmnew?? hish! last2,kitorg nek keta coursemate kitorg n bawak g klinik terdekat,,patot nk bwak g sepital tapi mira cm dh xley tahan,,kene gak bg nebulizer kat dia dulu..dia dh kene respiratory alkalosis korg tao :(
badan dia dh tarik2 cm tonic-clonic lam seizures tuh,,cuma x sedhsyat cm seizures laa..more to tetany ak rase (T.T)


cmpy jew klinik naseb bek xramai org,,so tros je bawak mira lam treatment room n bg dia sedut jew la nebulizer tuh puas2..fuhhh..legaaaaa sgt2 ak rase dat tyme..ak n shud pangku dia lam keta mmg peluh2 gila,,peluh cuak kebebeyh korg taw!! doctor ckp instead of dat,,mira ni xckup calcium..tu laa mira len kali mkn laa byk2 cm ak ni haa.."sehat" je..bukan takat cukup,,terlebey calcium,,terlebey semua zat kot :P


dah,,dah,,jage diri oke mira :)
smua dh selamat en kawan2 syg.. shud,,pika,,amal,,zia,,sya,,shree and MIRA :D





yg baju ijao tu shud,,yg duk kat tgah tu siti..ak laa yg plg comey kat hujung tuh :)


yg sweater purple tu laa mira :D

2 comments:

  1. Salam.jalan2 bw sini..:)
    Free2 jalan2 blog saya eh^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/
    Sudi2 jenguk ye (^____^)

    ReplyDelete
  2. アヌム ちゃん~~ follow lah saya oke?
    oke2 nti saye blogwalking blog awak oke? :D

    ReplyDelete

ape? nak komen ye,silakan! :D